Jaka powinna być lodówka hotelowa?

Wyposażenie pokoi hotelowych to coś, co przedstawiciel branży hotelarskiej powinien traktować naprawdę poważnie. Lodówkę hotelową powinien mieć do dyspozycji przecież każdy gość znakomitego hotelu. Jest to jednak lodówka pod pewnymi względami inna od tej, którą na co dzień wykorzystujemy w domu lub mieszkaniu. Coś takiego można dokładnie obejrzeć i wybrać spośród różnych egzemplarzy.

Jak wybrać optymalną lodówkę do hotelu?

lodówki hotelowePrzy zwracaniu uwagi na rozmiary konkretnych lodówek hotelowych należy wziąć pod uwagę między innymi całkowite rozmiary konkretnego pokoju i to dla ilu osób jest on przystosowany. To oczywiste, że większa liczba gości będzie oznaczała od razu konieczność zakupu lodówki o większej pojemności, ale nawet wtedy kwestia wymiarów się nie kończy, ponieważ czasami trzeba ją dopasować pod względem szerokości wysokości i głębokości do pozostałych mebli. Lodówki hotelowe nie muszą być wyposażone w oddzielny zamrażalnik. Koniecznie za to będzie tam mechanizm umożliwiający gościom hotelowym swobodne regulowanie temperatury według własnych potrzeb. Wybieranie takiej lodówki wiąże się również z koniecznością dokładnych oględzin obudowy, która może być wykonana z różnych materiałów takich jak tworzywa sztuczne lub pokryte farbą w trakcie malowania proszkowego. Ze względu na to, że taka lodówka jest wyposażona w odpowiednie uszczelki oraz materiały izolacyjne utrzymywanie tam niskiej temperatury przez wiele godzin nie musi wiązać się nawet z dużymi kosztami.

Pod pewnymi względami takie lodówki można łatwo modyfikować, żeby pasowały do specyfiki konkretnego pokoju. Dotyczy to na przykład zmiany tego, w którą stronę mają być otwierane drzwi. Przyglądając się lodówkom hotelowym, należy zwrócić uwagę na rozmieszczenie półek. Na drzwiczkach powinny znajdować się półki przystosowane do przechowywania butelek.